PETIȚIE: CEREM BOICOTUL AUTOBUZELOR MAZ ȘI SOLIDARITATE CU POPORUL BELARUS ?❤️?

‘NU AVEM DREPTUL SĂ FINANȚĂM REGIMUL’a declarat Primarul din Lviv, refuzând să cumpere 100 autobuze MAZ din Belarus.

Semnează petiția!

Recent, primarul general al Chișinăului Iv Ceban a anunțat că MAZ, fabrică Belarusă de stat (ОАО „Минский автомобильный завод”), a câștigat licitația pentru cele 100 de autobuze pentru Chișinău.

Cerem anularea concursului si excluderea MAZ din licitație!

Duminică, 23 mai, la indicația președintelui contestat al Belarusului, Alexandr Lukashenko, un avion Ryanair, de pe cursa Atena – Vilnius, a fost forțat să aterizeze sub pretextul existenței unei bombe la bordul aeronavei. Avionul civil a fost însoțit de un avion militar înzestrat cu rachete aer-aer. Ulterior, s-a constat că scopul deturnării navei a fost capturarea luiRoman Protasevich, unul din fondatorii canalului de Telegram NEXTA. Conform legislației Belarusului, jurnalistul Protasevich riscă pedeapsa cu moartea sau 15 ani de închisoare. Belarus este ultima țară în Europa unde există și se mai aplică pedeapsa cu moartea.

EU leaders agree on Belarus sanctions over flight 'hijacking' as Roman  Protasevich appears in video | Euronews
EURONEWS

Mai multe state europene au inițiat solicitarea de interdicție a zborurilor civile în spațiul aerian al Belarus, apoi la 24 mai 2021 structurile europene au recomandat evitarea spatiului aerian belorus si adoptarea măsurilor de interdictie pentru companiile beloruse de a survola spatiul european. SUA, Marea Britanie, Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Cehă și Irlanda au decis să califice amenințarea utilizării rachetelor aer-aer în legătură cu zborul FR4978, la bordul căruia se afla Roman Protasevich, ca act a terorismului de stat.

Police Abuse Continues in Belarus | Human Rights Watch
TUT.by

Această petiție este despre concurs, transparență sau corupție, dar și despre SOLIDARITATE cu oamenii din Belarus, care își doresc o schimbare. Ei au rugat lumea întreagă să nu cumpere, și astfel finanțeze, produse și utilaj făcute de companiile de stat care întrețin regimul represiv a lui Lukașenko.


Noi, contribuabilii și contribuabilele din Chișinău, nu dorim să susținem un regim TOTALITAR, REPRESIV și ILEGAL din Belarus cu nici un ban, dar cu 14 010 000 USD (253 mld lei) nici atât. Noi știm că acești bani pot merge pentru a susține regimul represiv,  care lipsesc cetățenii săi de dreptul la libertatea de gândire, libertatea de întrunire, dreptul de a beneficia de o justiție liberă și independentă, precum și  dreptul la viață și libertate și suntem CATEGORIC CONTRA. Mai mult, există dovezi clare că cei de la conducerea MAZ au contribuit la falsificarea alegerilor și-au pus presiune pe membrii comisiei de vot.

Belarus Protests In Largest Numbers Yet: There Is No More Fear
Forbes

Primăria Mea a făcut o comparație dintre două cele mai bune oferte la licitație organizat de Primăria Mun. Chișinău, comparând MAZ și ISUZU. La o analiză superficială, oferta ISUZU pare mai avantajoasă, oferind o perioadă de garanție mai lungă. Mai mult de atât, două companii din Turcia au contestat rezultatele licitației de achiziție a 100 de autobuze.

Acest regim a falsificat din nou masiv alegerile în august 2020 și de atunci lumea a ieșit în stradă. Ce a urmat după, știm fiecare: omoruri, bătăi, tortură și violuri în izolatoare, sute de persoane deținute ilegal până în prezent pe motive politice, limitarea accesului la internet și informație, arestul jurnalistelor/știlor, expulzarea forțată de șantaj din țară a celor persoanelor vocale, persecutii ale opoziției, etc.

Belarus protesters continue pressure on Lukashenko with new march - YouTube

Există mișcări locale și internaționale de BOICOT a produselor din Belarus, iar refuzul primarului din Lviv este doar unul din exemple. Aici se adaugă excluderea din Eurovision, înlăturarea de la organizarea Campionatului Mondial de Hochei și multe alte contracte reziliate. Orice refuz de produs sau serviciu din Belarus este un act de solidaritate și este necesar pentru oamenii de acolo. Statul lui Lukașenko nu mai are bani în buget și sfârșitul nu este departe. la moment, metodele de adunare a banilor sunt cele mai disperate. Brusc oamenii sunt șantajați să de bani pentru orice trecere a frontierei (11 USD), pentru fondul clasei, fondul casei, se instalează camere de supraveghere internă în școli și grădinițe și se planifică amplasarea televizoarelor pentru difuzarea propagandei de stat.


Fiecare dintre noi poate participa la acest BOICOT, există chiar o aplicație pe telefon – ‘Крама’ cu care se pot scana produsele pentru a afla dacă sunt din Belarus (deseori se ascunde de pe etichetă această informație).

Semnează petiția!

Поддержка репрессий может отразиться не только на репутации, но и на  доходах». Вот как белорусское приложение «Крама» помогает бороться с  режимом | Беларусь у фокусе

Această postare a fost scrisă cu ajutorul lui Vlad Buravetz, care a adunat toată informația.

Un gând despre „PETIȚIE: CEREM BOICOTUL AUTOBUZELOR MAZ ȘI SOLIDARITATE CU POPORUL BELARUS ?❤️?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *